

Surdegsbröd med dinkel, råg och fullkorn
Detta surdegsbröd har dinkel, råg och fullkorn i sig. Det gör att smaken blir förträffligt god.
Recept bas surdegsbröd
Ingredienser:
150 g surdeg
300 g vatten
450 g mjöl (375 g vetemjöl special, 75 g fullkornsvetemjöl)
10 g flingsalt
Autolys: blanda mjöl och vatten och låt vila i en timme.
Blanda i surdeg och kör i maskin 5-7 min.
Tillsätt saltet och kör ytterligare några minuter. Avsluta med att köra på ganska hög
hastighet i några minuter tills degen släpper bunkens kanter.
Bulkjäs ca 4-5 timmar med 4 vik i början av jäsningen. Vik med en halvtimmes mellanrum.
Förforma och låt vila en halvtimme.
Forma och lägg i jäskorg.
Jäs 1-2 timmar i rumstemperatur sedan 12-18 timmar i kyl.
* Grädda i 250 grader 20 min (gärna i gryta med lock på)
* Sedan i 225 grader 15-20 min (utan lock).
Endast över och undervärme, inte varmluftugn skall slås på.
Vänta 45min.1tim innan du skär upp brödet.
Kontakt
Att baka är underbart och sedan att få äta upp är en njutning
070-1660970