

Polkaglass
Då kommer vi till en av favoriterna.
Denna är galet god när den görs av gamla polka godis
Recept
-
330 g Grädde 40%
-
110 g Mjölk röd 3%
-
160 g Kondencerad mjölk sötad
-
100 g Äggulor
-
100 g Polkagrisar
-
35 g Dextrose
Gör så här:
Som med all glass, börja alltid med glassbasen. Förbered gärna glassbasen dagen innan så att den får gå ner i temperatur och smakerna utvecklas och förbättras om glassbasen får vila över natten. Dock så går det att göra glass av glassbasen redan samma dag, se bara till att kyla ner basen väl innan du kör den i glassmaskinen eller ställer den i frysen.
​​
-
Väg alla ingredienser och ha äggulorna i en separat bunke.
-
Koka upp grädde, mjölk, kondencerad mjölk,dextrose och polkagrisarna och låt småputtra och rör om medans polkagrisarna till slult smälter ner helt. Det tar ganska lång tid ca 20min. Använd helst inte visp då polkagrisarna fastnar och blir svåra att få bort från vispen
-
Låt allt kallna liten stund
-
Vispa äggulorna till porös smet
-
Häll över det avsvalnade från kastrullen över till bunke med äggsmeten och vispa samtidigt.
-
Ställ in bunken med lock eller plastfilm i kylskåpet över natten.
-
Kör glassen i glassmaskinen enligt instruktionerna till glassmaskinen och häll över glassen i en nerkyld glasbunke som redan varit i frysen länge och är -18c.
-
Har du ingen glassmaskin: så häll den kalla smeten i en nerkyld bunke, helst glasbunke som redan varit i frysen länge och är -18c.
-
Frys i minst 4 timmar, helst över natten.
-
Ta glassen ur frysen cirka 20 minuter innan den ska serveras.
-
Servera glassen med dina favorittillbehör.
Lycka till!
​


Kontakt
Att baka är underbart och sedan att få äta upp är en njutning
070-1660970