

Passionsfruktglass
Den godaste av alla glassar smakmässig eufori och krämigheten är makalöst den bästa.
Har testat utföra liknande recept men utan att få denna perfektion
Recept
-
125g vispgrädde 40%
-
125g sötad konsenderad mjölk
-
225g passionsfrukt (reducera bort 100g)
-
60g äggulor
-
20g socker
​
Gör så här:
-
Reducera passionsfrukten i stor kastrull totalvikt 1292g – 100g = 1192g = klart
-
Blanda 60g äggulor i bunke och vispa till poröst med 20g socker
-
Blanda ner i en kastrull Passionsfrukten och reducera bort 100g från 225g
-
Blanda ner i ny bunke 125g Vispgrädde 40% och 125g Sötad kondencerad mjölk + äggulorna med sockret
-
Efter att passionsreduceringen kallnat och du tagit bort kärnorna så blandar du ner dem i bunken så att allt blir ordentligt mixat.
-
Ställ det för att svalna i kylen minst 4tim.
-
Starta glassmaskinen och häll i smeten och blir klar på ca 35min
Lycka till!
​


Kontakt
Att baka är underbart och sedan att få äta upp är en njutning
070-1660970