

Mango Sorbet
Gillar man Mango så är denna sorbet en glass an inte skall hoppa över att göra. Den är gudomligt smakrik och kittlar i gommen av syra.
Recept
-
125 g Kondencerad mjölk sötad
-
125 g Grädde 40%
-
20 g Strösocker
-
60 g Äggulor
-
225 g Mango
Gör så här:
Som med all glass, börja alltid med glassbasen. Förbered gärna glassbasen dagen innan så att den får gå ner i temperatur och smakerna utvecklas och förbättras om glassbasen får vila över natten. Dock så går det att göra glass av glassbasen redan samma dag, se bara till att kyla ner basen väl innan du kör den i glassmaskinen eller ställer den i frysen.
​​
-
Väg alla ingredienser och ha äggulorna i en separat bunke.
-
Vispa äggulorna poröst
-
Koka upp socker och grädde så sockret löst sig.
-
Blanda ner mangon i kastrullen och mixa med stavmixer så det blir en slät smet
-
Blanda nu även ner kondncerade mjölken och blanda. Ställ åt sidan och låt svalna lite.
-
Häll smeten över äggulorna och vispa väl.
-
Ställ bunke att svalna över natten i kylskåpet med lock eller täck med plastfilm.
Dagen 2:
-
Kör glassen i glassmaskinen enligt instruktionerna till glassmaskinen och häll över glassen i en nerkyld glasbunke som redan varit i frysen länge och är -18c.
Har du ingen glassmaskin: så häll den kalla smeten i en nerkyld bunke, helst glasbunke som redan varit i frysen länge och är -18c. -
Frys i minst 4 timmar, helst över natten.
-
Ta glassen ur frysen cirka 20 minuter innan den ska serveras.
-
Servera glassen med dina favorittillbehör.
Lycka till!
Dock vill jag säg att detta recept nedan är ännu grymmare:
Sockerlag:
200g Sugar
200g Water
Mango smet
480g Mango (reducera inget)
400g Sockerlag (koka 2-3min)
60g Citronsaft av färsk citron
1 kryddmått(- ??? Salt kanske? strödde i 2st nypor)
Maskin ställd på Sorbet mittenläget:
Klart på 25min
- Första Sorbet - BLEV GALET BRA!
Helt perfekt och supermycket MANGO SMAK.
​


Kontakt
Att baka är underbart och sedan att få äta upp är en njutning
070-1660970