

Kokosglass
Krämig glass med smak av kokos och lite tuggmotstånd med rostade kokosflingor. Det gör denna glass till toppfavoriterna.
Recept
-
250 g Grädde 40%
-
250 g Kondencerad mjölk sötad
-
250 g Kokosmjölk - reducerat bort 50% av 500 g
-
30 g Strösocker
-
100 g Äggulor (pastöriserade)
-
55 g Dextrose pulver
-
2 dl Kokosflingor
Gör så här:
Som med all glass, börja alltid med glassbasen. Förbered gärna glassbasen dagen innan så att den får gå ner i temperatur och smakerna utvecklas och förbättras om glassbasen får vila över natten. Dock så går det att göra glass av glassbasen redan samma dag, se bara till att kyla ner basen väl innan du kör den i glassmaskinen eller ställer den i frysen.
​​
-
Reducera kokosmjölken 50% i stor Kastrull.
Hos mig väger jag först kastrullen med vispen och 500g kokosmjölk = 1223g - 250g = Reducera till 973g. Sedan låt det svalna
-
Blanda detta i bunke och vispa till porös äggsmet
100g Äggulor
30g Strösocker
55g Dextrose pulver
-
Häll ner Kondencerade mjölken (250g Sötad kondenserad mjölk) i bunken och blanda
-
Rosta kokosflingor knappt 2 dl på stekpanna i någon minut och sedan häll undan för att kallna
-
Vispa grädden (250g Vispgrädde 40%) hård i ny bunke och blanda ner de rostade kokosflingorna 2dl i grädden
-
Häll den svalnade reducerade kokosmjölken över bunken med äggsmeten försiktigt. Se till att kokosmjölken har kallnat ordentligt.
-
Blanda nu ner vispade grädden i samma bunke och se till att allt mixas ihop ordentligt
-
Ställ det för att svalna i kylen minst 4tim.
Se till att smeten är högst +4C innan den körs i glassmaskinen -
Servera glassen med dina favorittillbehör.
Lycka till!
​


Kontakt
Att baka är underbart och sedan att få äta upp är en njutning
070-1660970