

Kaffeglass
Tänk dig en skål med len och krämig kaffeglass – som du enkelt gjort själv dessutom. Detta är faktiskt en sagolik grymt god glass.
Recept
-
340 g Grädde 40%
-
95 g Mjölk röd 3%
-
260 g Kondencerad mjölk sötad
-
160 g Äggulor (pastöriserade)
-
40 g Strösocker
-
8 tsk Nescafe pulver
Gör så här:
Som med all glass, börja alltid med glassbasen. Förbered gärna glassbasen dagen innan så att den får gå ner i temperatur och smakerna utvecklas och förbättras om glassbasen får vila över natten. Dock så går det att göra glass av glassbasen redan samma dag, se bara till att kyla ner basen väl innan du kör den i glassmaskinen eller ställer den i frysen.
​​
-
Blanda detta i bunke och vispa till poröst
160g Äggulor
40g Strösocker
-
Värm upp lite av mjölken med Nescafe i mikron.
Blanda sedan ner resten av mjölken och blanda noga
8 tsk Nescafé
95g Mjölk röd 3%
-
Blanda ner detta i bunken med kaffeblandningen
340g Vispgrädde 40%
260g Kondencerad mjölk sötad
-
Blanda ner äggulor och sockret till kaffebunken så att alla ingredienser nu är blandade
-
Ställ det för att svalna i kylen minst 4tim.
Se till att smeten är högst +4C innan den körs i glassmaskinen
Låt ananrs det stå över natten i kylen.
-
Starta glassmaskinen och häll i smeten och blir klar på ca 35min
-
Servera glassen med dina favorittillbehör.
Lycka till!
​


Kontakt
Att baka är underbart och sedan att få äta upp är en njutning
070-1660970