

Chokladglass
Den är väldigt god.
Recept
-
160 g Grädde 40%
-
120 g Mjölk röd 3%
-
80 g Kondencerad mjölk sötad
-
35 g Äggulor
-
50 g Strösocker
-
30 g Kakao pulver 21% (köp bra kakao så blir det bra.
-
15 g Alkohol 40% (Cointreau eller annat)
Gör så här:
Som med all glass, börja alltid med glassbasen. Förbered gärna glassbasen dagen innan så att den får gå ner i temperatur och smakerna utvecklas och förbättras om glassbasen får vila över natten. Dock så går det att göra glass av glassbasen redan samma dag, se bara till att kyla ner basen väl innan du kör den i glassmaskinen eller ställer den i frysen.
​​
-
Blanda detta i bunke och vispa till porös äggsmet
35g Äggulor
50g Strösocker
-
Blanda ner och vispa ihop detta i bunken med äggsmeten
120g Mjölk röd 3%
160g Vispgrädde 40%
80g Kondencerad mjölk sötad
30 g Kakao pulver 21%
15 g Alkohol 40%
-
Ställ det för att svalna i kylen minst 4tim.
Se till att smeten är högst +4C innan den körs i glassmaskinen
Låt ananrs det stå över natten i kylen.
-
Starta glassmaskinen och häll i smeten och blir klar på ca 35min
-
Servera glassen med dina favorittillbehör.
Lycka till!
​


Kontakt
Att baka är underbart och sedan att få äta upp är en njutning
070-1660970